© Powered by SiteSpirit

 
Welkom Projecten Over Iwema In het nieuws! Contact
header-gevel-Starre Kroon.jpg

splitsing woonstolp

Rijksmonument heeft naam gekregen Croceus ac Rufus, wat verwijst naar de kleuren van de ronde schoorstenen. de voorste is rood en latijn voor rood is, juist en geel is Croceus de achterste schoorsteen. Op het erf is ook een kapschuur verrezen met pen en gat gebint verbonden door eiken toognagels, in speelse wijze heb ik een loft in de kap gemaakt.


1458119334615.jpg

bouwval Starre Kroon.jpg

Iwema Bouw gespecialiseerd in historische en traditionele bouw.

Ons bedrijf zit op de hoek van de Grote Sloot en Burgerweg in Burgerbrug. In een prachtige stolp metáoriginele vierkanten, die optisch oud lijkt maar eigelijk hypermodern is. Het pand doet aan deábuitenkant zijn werk als visitekaartje en van binnen als showroom.
Ik heb een voorkeur en passie voor traditionele materialen en hou van panden met een klassieke uitstraling. Ik heb wat dat betreft mijn hart kunnen ophalen in ons huidige pand. Een aantal jaar geleden heb ik deze boerderij uit 1797 in totale verwaarloosde staat gekocht, tot in de grond afgebroken en met de originele afgebikte stenen weer herbouwd, zodat het spook er zo weer in kon. Het betreft hier het provinciaal monument "Starre Kroon"
In een project als dit kan ik al mijn ervaring met licht en ruimtes kwijt. Ook hedendaagse technieken zijn verwerkt. Het geheel staat op heipalen met een PS combinatievloer, porotherm stenen binnenmuren met isolatie steenwol. Halfsteens buitenmuren, steensgemetseld (kruisverband) met snijvoeg. Verdiepingen van houten balken en brede delen. Voor de verwarming eenáaardwarmte installatie. Onder het riet isolatieplaten. Door de jaren heen is dit een echte specialiteit geworden.


Emotie

Een stolp valt of staat met verhoudingen.áDaarnaast is het geweldig om te spelenámet ruimtes en licht.áLeuk omáte doen omdat zo'n pand nu eenmaal druipt van historie. Ik heb daaráde nodige emotieábij dus kun je rustig stellen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Hierdoor ontstaan de mooiste gebouwen en blijft elk nieuw object een uitdaging.
Ons bedrijf werkt voornamelijk op locatie, in aanneming ofáop regiebasis.áAls u uw stolpboerderij wilt verbouwen ofáeen stolprenovatie of restauratie voor ogen hebt bent u bij Iwema Bouw aan het goede adres!

Gelijk gestemd? wij hebben de knowhow


de Boogbrug - Wieringerwaard

dakmaken.jpg
foto met sneeuw Andre Rijnders.jpg

't Zeegebuurte - Schagen

open voorzijde boerderij.jpg
voorkant nieuw.jpg

nieuw bouw (boerderette) stolp

vooraanzicht.jpg

enorme afmetingen glazen nok

helemaal bovenin.jpg

Iwema 2009 ę Powered by Sitespirit