© Powered by SiteSpirit

 
Welkom Projecten Over Iwema In het nieuws! Contact

Van partycentrum naar woonboerderij

logo klein.jpg

Nadat De Boogbrug aan de Zuidzijperweg lange tijd te koop heeft gestaan, is er nu weer bedrijvigheid te bespeuren in het voormalige restaurant.
Iwema Bouw uit Burgerbrug werkt aan de transformatie van het horeca-etablissement tot woning. Van de oorspronkelijke boerderij blijft niet veel meer staan, het originele vierkant uiteraard wel maar het gehele dak wordt vervangen en ook de buitenmuren worden deels nieuw opgemetseld. Alle binnenmuren en de verdiepingsvloer zijn verwijderd, beneden komen de woonkamer, keuken en een slaapkamer met badkamer, boven is er ruimte voor drie slaapkamers, een badkamer en een apart toilet.
Iwema Bouw heeft net voor de bouwvak 2011 het casco opgeleverd, de verdere afwerking wordt door de eigenaren zelf uitgevoerd.


dakmaken2.jpg
dakmaken.jpg
vide omhoog.jpg

sparren detail.jpg
paal reparatie.jpg
hoek steen potd.jpg

darsgaten.jpg
rietdekkers.jpg
achterkant.jpg

Boogbrug vide.jpg

Het plaatsen van de schoorsteen.

schoorsteen Boogbrug (2).jpg

Op vrijdag 30 december 2011 kon dan eindelijk de schoorsteen op het dak van de boerderij gehesen worden. Dat stond al eerder deze week op het programma maar de harde wind gooide roet in het eten. Het waaide nu een stuk minder en zelfs de zon liet zich nog even zien.
Het plaatsen van de schoorsteen verliep voorspoedig, het enige wat tegenzat was het plaatsen van de kachelpijp. Hij liep vast op de beugels waarmee de delen aan elkaar zaten. Dus de beugels eraf gehaald en de delen met popnagels aan elkaar vast gezet. Toen paste het wel! Alles bij elkaar toch een uurtje of drie bezig geweest maar het resultaat is het enige dat telt!


nu nog op de grond.jpg
mooi hoor (3).jpg
schoorsteen hijsklaar maken (3).jpg

hanging in the sky (4).jpg
daar hangt hij dan (4).jpg
de schoorsteen staat (3).jpg

nu moet het lukken (3).jpg
hijsband er nog af (4).jpg
voorzijde boerderij.jpg

Afbouw van de boerderij!

afgetimmerde ramen.jpg

Nadat voor de bouwvak 2011 de boerderij casco is opgeleverd zijn de eigenaren zelf aan de slag gegaan met de afbouw van het geheel. Dat dat tijd kost zal een ieder duidelijk zijn. We hebben het hier wel over een flink aantal vierkante meters aan wanden die moeten worden afgewerkt, beneden met houten delen en boven ook veel met houten delen, of een lambrizering met hout met daarboven een gipsen wand die gestuct gaat worden. Elk vrij uurtje wordt in de boerderij gestopt en het resultaat mag gezien worden.


vloer zithoek BB.jpg
vloer woonkamer (3).jpg
vloer eetkamer BB (3).jpg

knieschot achter wc (3).jpg
toilet boven (3).jpg
wastafel.jpg

douchebak.jpg
douchewand gegipst (3).jpg
tegelen kan beginnen (3).jpg

raampje boven slaapkamerdeur.jpg
lambrisering.jpg
de overloop.jpg

trap.jpg
fonteintje met tegeltableau.jpg
paneeldeur toilet.jpg

tegelwerk douche (3).jpg
tegelwerk wastafel (3).jpg
lambrisering tv kamer (3).jpg

wand woonkamer (3).jpg
nog een hoekje gips (3).jpg
sierlijst om ramen (3).jpg

sfeerfoto boerderij Paula.jpg

Iwema 2009 © Powered by Sitespirit