© Powered by SiteSpirit

 
Welkom Projecten Over Iwema In het nieuws! Contact

Een stolp vol stillevens aan de Kreil in Barsingerhorn!

Twee woningen in oude boerderij aan de voet van de dijk!
Deze boerderij is gebouwd in 1860 en heeft een dubbel vierkant. Het is een Noord-Hollandse stolp! Door de enorme afmetingen kunnen er straks twee gezinnen in gaan wonen.


fotos en artikel Schager Courant.jpg
artikel Schager Courant.jpg

voorgevel en zijgevel.jpg
zijgevel.jpg

achtergevel met darsdeur.jpg
zuidoost zwart.jpg

zuidwest zwart.jpg
voorkant zwartepan.jpg

oost donkerpan.jpg
verdieping gewijzigd .jpg

BG-gewijzigd nog aanpasbaar.jpg
historische plek achter zeedijk nu polder.jpg

Wijdenesser vierkant 23 januari 2013.jpg

2013 JAAR VAN DE BOERDERIJ
Tien jaar na het vorige Jaar van de Boerderij (2003) volgt een jaar met volop aandacht voor boerderijen. Want agrarisch erfgoed staat onder druk. In tien jaar is veel verdwenen en veranderd door andere bestemmingen dan het oorspronkelijk agrarische bedrijf. Positief is de gestegen belangstelling voor het behoud van de boerderij en omgeving, minder positief de wankele regelgeving die het eenvoudiger mogelijk maakt boerderijen te slopen;en slechte verbouwingen in de hand kan werken. Het Jaar van de Boerderij is een landelijk evenement dat in alle provincies aandacht krijgt. In Noord-Holland onder de vlag van Het Jaar van de Stolp. De Boerderijenstichting werkt samen met de Cultuurcompagnie Noord-Holland plannen uit voor activiteiten. Op deze site volgt een regelmatige update. Het Jaar wordt geopend in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland op 22 januari. Zie ook de website www.boerderij2013.nl.


voorkant nieuw.jpg

Burghornerweg: monument van de maand
SCHAGEN Wethouder Jan Bouwes van de gemeente Schagen heeft Burghornerweg 2 afgelopen vrijdag benoemd tot 'monument van de maand'. Vrijdag bezochten de wethouder en een delegatie van de monumentencommissie het gemeentelijke monument Burghornerweg 2 om de eigenaren in het zonnetje te zetten. Het initiatief 'monument van de maand' is opgestart met de bedoeling eigenaren en gebruikers die zich inzetten voor het onderhoud aan en de restauratie van hun gemeentelijke monument in het zonnetje te zetten. "Hun inzet is onbetaalbaar, onvervangbaar en voor de gemeenschap onontbeerlijk", aldus wethouder Jan Bouwes. Een paar keer per jaar geeft het gemeentebestuur een klein cadeau aan de eigenaar/gebruiker van het 'monument van de maand'.  


Echt niet kommer en kwel!

logo iwemabouw.jpg

In tegenstelling tot voor veel andere bouwbedrijven is het jaar 2011 voor Iwema Bouw heel voorspoedig verlopen. In 2011 het hele jaar rond werk gehad en voor 2012 staat er ook al weer het nodige in de planning. De goed gevulde orderportefeuille heeft ervoor gezorgd dat het aantal werknemers is uitgebreid tot 9 man in vaste dienst en de nodige inhuurkrachten. De lage overheadkosten, dus geen duur wagenpark en groot bedrijfspand,  zorgen ervoor dat het verbouwen van een stolpboerderij voor veel meer mensen is weggelegd dan u zou denken. Begin 2011 zijn we begonnen aan het project "de Boogbrug"in de Wieringerwaard, waarbij het voormalige restaurant annex partycentrum wordt verbouwd tot een riante woonboerderij.  Dit project is voor de bouwvak casco opgeleverd.  De verdere afbouw heeft de huidige eigenaar zelf ter hand genomen. Door te werken in regie (dus uurtje, factuurtje) is al het werk dat de klant zelf doet snel voor hem verdiend. Door de transparante manier van werken,  waarbij de opdrachtgevers inzicht krijgen in de facturen en de uren gefactureerd worden tegen vooraf afgesproken tarieven,  zorgen er voor dat er een groot wederzijds vertrouwen is.  En dat vertrouwen is heel belangrijk wanneer je samen in een groot project stapt. Ook zijn we in 2011 gestart met de verbouwing van "het Zeegebuurte" in Schagen. Deze monumentale boerderij is gesplitst in twee wooneenheden en het achterste gedeelte is bijna woon klaar.  Aan het voorste gedeelte wordt op dit moment druk gewerkt, de verwachting is dit rond eind april op te kunnen leveren.  Het is dus niet alleen maar kommer en kwel in de bouw! www.iwemabouw.nl  Tel. Nr.  06-10826456


open voorzijde boerderij.jpg
voorkant nieuw.jpg

Stolpen in en rond Schagen


Onlangs werd de beeldbepalende boerderij Zeegebuurte in Schagen door veehouder Klaas Keetman verkocht. De grote vraag rees wat er mee zou gaan gebeuren. De nieuwe eigenaar, bouwbedrijf Hans Iwema, wil de stolp verbouwen met dubbele woonbestemming, waarbij de oorspronkelijkheid zoveel mogelijk gehandhaafd zal blijven. Gezien zijn schitterende restauratiewerk enkele jaren geleden van de Starre Kroon te Burgerbrug, had 't Zeegebuurte niet in betere handen kunnen komen.  
Bron: 78e jaarboek Westfries Genootschap   
Iwema Bouw  
Grote Sloot 73   
1754 JB  BURGERBRUG Tel. 06 108 26 456 www.iwemabouw.nl


Schager Courant 24 augustus 2011

Indrukwekkend gedicht van hout, steen en meesterschap
 
Stolpen. Ze gaan helaas verloren, maar worden ook behouden.
Zoals ' t Zeegebuurte in polder Burghorn. Nu onttakeld, maar voor de kerst wonen er weer mensen in. "Je krijgt wel respect voor die gasten, die hier rond 1875 deze stolp hebben neergezet".
In de Schager Courant van 24 augustus 2011 staat een artikel over de verbouwing van de stolp 't Zeegebuurte aan de Burghornerweg. De boerderij wordt geheel gerenoveerd en zal in twee wooneenheden
worden gedeeld. Het achterste deel zal rond februari 2012 in gebruik worden genomen, het voorhuis is ook verkocht!


Schager Courant 31 augustus 2011

Gebintenjuweel krijgt nieuwe toekomst

Boerderij 't Zeegebuurte aan de Burghornerweg oogt als een verzopen kat. Troosteloos. Maar als je met 'stolpoloog' Hans Iwema door de zalen van vierkantstijlen en gebinten loopt, begint het uit circa 1870 stammende, eerbiedwaardige agrarische onderdak voor mens en dier, te leven.


Iwema 2009 Powered by Sitespirit